Woningplukken en Struikroven in Bemmel

 


"Weet je hoeveel voetbalvelden aan groen er elk jaar verdwijnen?!"

Carmen is struikrover bij Stichting Struikroven. De stichting redt bestaand groen uit voor- en achtertuinen en geeft het een nieuwe bestemming. Dit doen we samen met buurtbewoners in opdracht van woningcorporaties, projectontwikkelaars of gemeenten.  

Planten redden van de sloop

Samen met WaardWonen organiseerde Stichting Struikroven vandaag een dag voor buurtbewoners van de wijk Klappenburg in Bemmel. Tussen 9 en 10 konden de mensen die zich hadden ingeschreven terecht voor de door hun toegewezen schuttingen, afzuigkappen, kledingkasten, laminaat en nog veel meer. Daarna waren de huizen én tuinen toegankelijk voor iedereen die spullen en groen kon gebruiken. 

Er was koffie, er waren koeken en mooie gesprekken. Maar er moest ook gewerkt worden! Marcel Gidding bracht kruiwagens, spades én zijn groenkennis mee zodat iedereen de planten gemakkelijk naar z'n woning kon brengen. Fijn hoe al dat moois een nieuwe bestemming kreeg! We waren ook voorbereid op egels die hun schuilplaats zouden verlaten vanwege de onrust. Dit bleek niet nodig. 

We kijken terug op een geslaagde dag waarbij spullen en groen een nieuwe bestemming hebben gekregen. Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022