De toekomst is groen: waarom ik klimaatburgemeester ben geworden πŸ’š 🌞

 


De klimaatcrisis is een enorme uitdaging, dat moge duidelijk zijn. We zien de gevolgen al om ons heen: extreme weersomstandigheden, stijgende zeespiegels, en bedreigde ecosystemen. Het is dan ook logisch dat er zorgen zijn over de toekomst. 🌳

Toch ben ik ondanks alles positief. Waarom? Omdat ik zie hoeveel mensen zich inzetten voor een betere wereld. Overal ter wereld ontstaan initiatieven om de CO2-uitstoot te verminderen, over te stappen op duurzame energie, en onze planeet leefbaar te houden voor toekomstige generaties. 🚸

En dat is precies de reden waarom ik klimaatburgemeester ben geworden.

Ik wil mijn steentje bijdragen aan deze positieve beweging. In mijn rol als klimaatburgemeester stimuleer ik inwoners, bedrijven en organisaties in mijn gemeente om concrete stappen te zetten richting een duurzame toekomst. Wees niet bang, de toekomst is groen. Samen kunnen we de klimaatcrisis aanpakken en een betere wereld creΓ«ren voor onszelf en onze kinderen.

Dit doe ik als klimaatburgemeester

  • Voorlichting en bewustwording: Ik organiseer informatieavonden, workshops en andere activiteiten om mensen te informeren over de klimaatcrisis en wat ze zelf kunnen doen om een verschil te maken.
  • Ondersteuning van duurzame initiatieven: Ik help inwoners, bedrijven en organisaties bij het opzetten en uitvoeren van duurzame projecten.
  • Belangenbehartiging: Ik ga in gesprek met de lokale politiek en andere stakeholders om te pleiten voor een ambitieus klimaatbeleid.
  • Netwerkvorming: Ik breng mensen en organisaties die zich inzetten voor duurzaamheid met elkaar in contact om samen sterker te staan.

Wil je meedoen?

Ook jij kunt een verschil maken! Er zijn talloze manieren om je in te zetten voor een duurzame toekomst. Je kunt bijvoorbeeld:
  • Minder energie verbruiken
  • Overstappen op groene energie
  • Vaker de fiets pakken of het OV gebruiken
  • Minder vlees eten
  • Lokale en duurzame producten kopen
  • Je stem laten horen bij de verkiezingen
Samen kunnen we de wereld leefbaarder maken voor toekomstige generaties. 🀡

Klimaatburgemeesters met wethouder Ria Ankersmit

Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022