De SRV-wagen gaat weer rijden!


Het was even stil rondom Gewoon Groen. Reden: we zijn druk met de voorbereidingen voor de pilot Naoorlogs Erfgoed van het Gelders Genootschap. De omgebouwde SRV-wagen mét escaperoom rijdt in de maanden oktober en november door het Oostelijk Rivierengebied en bezoekt onder andere de gemeenten Arnhem, Nijmegen, Druten, Wijchen, Berg en Dal en Beuningen. 

Slopen is niet altijd de juiste optie 


Ruim 60% van de woningvoorraad in Gelderland komt uit de periode 1945-1990. In de huidige tijd van woningnood en circulariteit liggen er grote opgaven rondom dit erfgoed. Slopen is daarbij niet altijd de juiste optie. Maar hoe pak je dit als gemeente aan? Hoe ga je om met het erfgoed uit deze periode? Samen met het Gelders Genootschap werken we aan een project over de waarden van dit naoorlogs erfgoed. Met een uniek programma over de omgang met dit erfgoed. 

Meer weten?

Ben je nieuwsgierig geworden naar dit project? Bezoek de speciale webpagina van het Gelders Genootschap. Of bel ons. Benieuwd wat we al met de SRV-wagen hebben gedaan? Bekijk dan het artikel over het eindfestival 'Een nieuwe tijd'. 

Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022