Terugblik 2022

2022 was een mooi jaar voor ons. We gingen weer enthousiast samen aan de slag en voerden mooie opdrachten uit. Een korte terugblik. 

Duurzaamheid & wederopbouw in de SRV-wagen van het Gelders Genootschap 

Het Gelders Genootschap pimpte een oude SRV-wagen tot escaperoom en reed er in 2021 én het afgelopen voorjaar mee door de Achterhoek vanuit het project 'Een Nieuwe Tijd'. Thema's: duurzaamheid, klimaat, wederopbouw. We organiseerden in 2022 onder andere een kledingruil voor de gemeente Doetinchem, namen deel aan een 'tegel eruit, plant erin' actie', gaven opruimadvies voor de gemeente Oude IJsselstreek en organiseerden op 1 juli het eindfestival 'Een Nieuwe Tijd' in de SSP-Hal in Ulft. Dit leverde een prachtige dag met lezingen, optredens, volle marktkramen, leuke ontmoetingen, een modeshow en buiten verwachting veel bezoekers op. 


Bezoekers luisteren naar lezing

Ketting Kledingruil  

In 2022 bestond de kledingketting een jaar. We haalden de Gelderlander met een mooi interview en mochten de eerste vrouwen uit Megchelen verwelkomen in de kledingketting. Begin 2023 doen zo'n 40 vrouwen mee en rouleren er zes tassen tussen Ulft, Varsselder, Etten, Terborg, Silvolde, Gendringen en Megchelen. 

Deelneemster Claudia Krauts: "Iedere tas voelt als een cadeautje!"


Ook kwamen er verschillende nieuwe leden als gevolg van de grote kledingruil die we op 1 juli in de SSP-hal in Ulft organiseerden, samen met de kledingkettingen in Doetinchem, Gaanderen en Zutphen. We organiseerden hier ook een modeshow en veel vrouwen maakten hier voor het eerst kennis met het ruilen van kleding. 


Modeshow kledingruil


Steenbreker & struikrover 

Olaf had een druk jaar achter de rug als steenbreker voor de Stichting Steenbreek. Hij breidde de samenwerking van Stichting Steenbreek met diverse Achterhoekse gemeenten uit en werkte mee aan diverse acties 'tegel eruit, plant erin'. Samen deden we onder andere opdrachten voor de gemeente Harderwijk. Zij wilden het NK Tegelwippen meer bekendheid geven en vroegen ons om advies. We gingen flyeren in de binnenstad, schreven een plan en organiseerden met diverse lokale partijen een actie 'tegel eruit, plant erin'. 


Wethouder Pijnenburg van Harderwijk plaatst eerste plant 

Carmen begon dit jaar als struikrover voor de Stichting Struikroven en voerde haar eerste projecten uit in Enschede en Drempt. Hier werd veel groen gered van de sloop. Ook verscheen haar column 'Legaal planten roven' in alle edities van Achterhoek Nieuws en gaf zij samen met Remko ten Brinke een lezing tijdens het groencafé dat de branchevereniging voor hoveniers (VHG) dit najaar organiseerde. 
En door! 

Kortom, we kijken terug op een geslaagd jaar en gaan graag in 2023 met volle kracht vooruit met leuke, duurzame initiatieven. We danken alle organisaties die vertrouwen in ons stelden en voor wie we aan de slag mochten. Kunnen wij je helpen? Mail, app of bel ons

We wensen je een succesvol, groen, duurzaam en gezond 2023. Maak er wat moois van! 

Populaire posts