Tenminste houdbaar tot

Wil je komende kerstvakantie iets leuks doen? Bezoek dan het totaal vernieuwde Museum Arnhem. Vanwege de verbouwing was het lange tijd gesloten, maar ze zijn er weer. En hoe.

Een museum is geen stoffig gebouw meer waar je oude schilderijen bekijkt en nergens aan mag komen. Een modern museum is interactief en verbindt de oude tijd met de huidige. Zoals de tentoonstelling Tenminste houdbaar tot waarbij oude meesters met de huidige 'klimaatblik' worden bekeken en ineens een geheel andere betekenis krijgen. Waar oude jachtstillevens tegenover moderne kunstwerken worden gezet en twee parkietenkoppen zijn verwerkt tot koptelefoon. 

Het schilderij 'City Bird' van Louise te Poele sprong er voor mij uit. In eerste instantie ziet het schilderij eruit als een zeventiende-eeuws schilderij. Grote verschil: de vogel heeft een plastic tasje in z'n snavel. Hiermee verwijst Te Poele naar de wegwerpmaatschappij en het probleem van de plasticsoep in oceanen. 

Humor in kunst vind ik ook leuk. Een foto of schilderij kan vervreemden en door de titel helemaal grappig zijn. Zoals deze foto van Rob Sweere met de titel: "Listening tot the fish singing". 

En verder nog heel veel moois en een prachtige beeldentuin. Kortom: de moeite waard! 

Populaire posts