Tegelwippen is de enige optie

Wethouder Martijn Pijnenburg plant eerste tuinplant

Wie durft anno 2022 zijn tuin nog vol te leggen met tegels?! Helaas nog teveel mensen. Minder tegels zorgt voor meer bijen en vlinders, meer verkoeling op warme dagen en het regenwater kan de grond in. Een groene tuin hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn en ook niet veel tijd te kosten. Met het juiste tuinadvies, kom je een heel eind. 

Uitgebreid aanbod tuinplanten

NK Tegelwippen

Gewoon Groen organiseerde in opdracht van de gemeente Harderwijk een tegelwipactie in de
 wijk Stadsdennen in Harderwijk. Een actie onder de vlag van NK Tegelwippen. In heel Nederland lopen tot 31 oktober acties om onze steden en dorpen klimaatbestendiger te maken. 

Poster tegelactie

Minder steen, meer groen

Wethouder Pijnenburg zette vanochtend de eerste plant in de grond en helpt vervolgens bewoners met het sjouwen van de stoeptegels. De firma Kamphorst verwerkt de ingeleverde tuintegels in de aanleg van wegen. De gemeente Harderwijk wil met deze actie inwoners stimuleren hun stoeptegels in te leveren en meer planten in hun tuin te zetten. Maar ook de pleinen in Harderwijk worden onder de loep genomen en moeten groener, aldus Pijnenburg op een enigszins versteend Albert Verweyplein.

Ingeleverde tuintegels

Samen tuintegels in container gooien

Samenwerking

De actie van vandaag was een mooie samenwerking tussen de gemeente Harderwijk, Waterschap Vallei & Veluwe, Veluwe Duurzaam, Stichting Steenbreek, Wijkplatform Stadsdennen, Wijkvereniging StadsdennenGroei & Bloei, Bloemsierkunst Althaea, Firma Kamphorst en Hoveniersbedrijf Stip. Met goeie koffie van Moving Coffee

Er werd goeie koffie geschonken

In gesprek

Kom in actie!

Woon je in Harderwijk en heb je deze actie gemist? Kom dan direct in actie en meld je aan voor de laatste tegeltaxi die op 31 oktober in Harderwijk rijdt. En maak gebruik van subsidie voor gratis planten. 

Pipowagen Populaire posts