17 juni: Kom kleding ruilen bij de Stadsboerin in Doetinchem

Carmen Molenaar (l) en Angelien Nijenhuis (r) ruilen alvast kleding

Heb jij nog kleding in je kledingkast die je niet draagt maar die wél leuk is? Neem deze vrijdag 17 juni mee en kom het ruilen. Van 10.00 tot 15.00 uur staan we bij de Stadsboerin in Doetinchem. 

Ruil jij al kleding?

In Doetinchem, Gaanderen en Ulft zijn Ketting Kledingruilen opgezet. Het principe is simpel: mensen ruilen kleding met elkaar, net zoals je dat vroeger deed, met de kleding van je neefje of nichtje. Super duurzaam, circulair en helemaal hip. Ben je nog niet aangesloten bij een ketting? Dan is dit hét moment om het eens te proberen. Dus: duik je kast in en neem je kleding mee. Zowel mannen- als vrouwenkleding kun je ruilen. Let op: ga wel voor kwaliteit. Niet dat lelijke, verwassen shirt onderuit de kast, maar een mooi kledingstuk dat je net niet lekker zit, te groot is geworden of toch niet helemaal je kleur is. Deze neem je mee en kom je ruilen voor iets anders waarvan je wél blij wordt. 

Pimp je kleding

Heb je iets moois in je kast óf vind je iets moois tijdens de kledingruil dat je nog niet helemaal past of een extra boost nodig heeft? Laat je dan inspireren door Jo-Ann Gerritsen die in haar creatief naaiatelier bijzondere kledingstukken een tweede leven geeft. 

Gelukkig met minder spullen

De eerste 50 bezoekers ontvangen het boekje Gelukkig met minder spullen.gratis. Kom dus op tijd, want op = op. Olaf en Carmen Molenaar schreven het boekje waarin
zij op persoonlijke wijze beschrijven hoe zij met vallen en opstaan ontspullen en
duurzaam leven. Zij beschrijven in hun boekje hun persoonlijke ervaringen met tweedehandskleding, fietsvakanties, geen vlees eten en het verkopen van drieduizend boeken. Na het lezen van het boek kun je zelf aan de slag, ze geven handige tips.

Escaperoom

Deze activiteit maakt onderdeel uit van de tour waarmee het Gelders Genootschap met een prachtige SRV-wagen door de Achterhoek reist. Daarbij gaan gemeenten met inwoners in gesprek over duurzaamheid, circulariteit, wederopbouw en groen in de wijk. In de bus is een escaperoom. 

Noteer alvast: eindfestival op 1 juli SSP-Hal Ulft

Kun je er 17 juni niet bij zijn óf heb je de smaak te pakken?! Kom dan vrijdag 1 juli naar de SSP-Hal in Ulft. Daar staat ook de SRV-wagen, maar met veel meer activiteiten, lezingen en optredens én een supergrote kledingruil waar alle ketting kledingruilen uit de Achterhoek aan meedoen! Info: www.nieuwetijdachterhoek.nl 
Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022