Minder steen en meer groen in Harderwijk



We hebben een nieuwe opdracht. We helpen de gemeente Harderwijk bij het NK Tegelwippen. Minder steen, meer groen. En dat hebben ze goed geregeld in Harderwijk. Via het Loket Veluwe Duurzaam komt een partij je stoeptegels ophalen en via de stimuleringsregeling kun je de kosten voor je bomen en planten terug krijgen. 

Aan ons de taak om mensen te stimuleren mee te doen, partijen in de actiestand te krijgen en mensen met elkaar in contact te brengen. Maar dan zit je dus in Harderwijk. Ik was hier ooit, veertig jaar geleden om naar dolfijnen te kijken en een visje te eten. En wat een verrassing om afgelopen zaterdag het nieuwe Harderwijk te ontdekken, op de fiets met Ingrid Klooster. Ingrid won vorig jaar de Steenbreektrofee en is zeer actief op het gebied van groen in haar wijk, Zeebuurt. Ze heeft haar eigen regressietherapiepraktijk en daarbij speelt haar tuin en de rust die dit brengt ook een rol. Zij ontving ons hartelijk, deelde haar ervaringen met ons, liet haar indrukwekkende mandalatuin zien, smeerde heerlijke boterhammen en liet ons Harderwijk zien. 



Wat is nu zo leuk aan deze nieuwe opdracht? Je leert een nieuwe stad kennen, je ontmoet leuke mensen en je stort je weer vol overgave en energie op een nieuwe opdracht die voor meer groen in de stad moet gaan zorgen. We doen dit samen en ook dat is heel leuk en voelt bijna niet als werk. 

Ingrid en haar man in hun prachtige tuin (in de zomer)

Populaire posts