Ketting Kledingruil Ulft viert katoenen jubileum


LINK NAAR ARTIKEL IN DE GELDERLANDER VAN 22 FEBRUARI 2022

Ruim 30 deelnemers ruilen al een jaar lang hun kleding met elkaar: verrassend en duurzaam   

 

In de Ketting Kledingruil vormen mensen met elkaar een ketting waarin ze kleren met elkaar ruilen. Het idee is overgewaaid vanuit Amsterdam. Inmiddels is het fenomeen een groot succes en worden er zelfs internationaal kettingen opgezet. Ulft heeft nu een jaar zo’n ketting. De deelnemers – hun leeftijd varieert van 15 tot 80 jaar - zijn enthousiast.

 

Elke tas voelt als een cadeautje

Deelneemster Esther Pol: “Elke tas voelt als een cadeautje. Wat voor leuks zou erin zitten? En het is zo leuk dat iemand blij wordt van de kleding die je in de tas hebt gedaan. Ik heb ook erg leuke items gevonden die ik graag draag!”

 

De ketting rouleert nu een jaar op een route door Ulft en de dorpen eromheen. Afgelopen zomer kwam de groep voor het eerst live bij elkaar en werd er kleding uitgewisseld in de tuin van Jeanneke van Santvoort, één van de deelneemsters die enthousiast uitroept: “Draag je het niet? Ruil het dan!”

 

Meedoen

Mensen die interesse hebben om mee te doen, vinden meer informatie op de website www.gewoongroen.net en sturen een mail naar carmen.molenaar@gmail.com om zich op te geven. Er gelden wel regels aan de Ketting Kledingruil. Zo moet alle kleding fris gewassen zijn en zijn verwassen, gepilde, gevlekte of kapotte items niet welkom in de tas. Mensen uit Ulft, Varsselder, Gendringen, Silvolde, Terborg en Etten kunnen meedoen. Nieuwe adressen worden opgenomen in de bestaande route en via een app houdt men elkaar op de hoogte van waar de tassen zijn. Ervaringen en leuke vondsten worden via What’s app gedeeld.


Afgelopen zomer kwam een deel van de deelneemsters live bij elkaar







 

Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022