Beleef de jaren '50 in Aalten

Vanuit Gelders Genootschap rijdt een oude SRV-wagen dit najaar door de Achterhoek. Gemeenten gaan met inwoners in gesprek over duurzaamheid, wederopbouw en groen in de wijk. Op donderdag 9 september van 9.30 tot 15.30 uur staat de SRV-wagen op het terrein van Dorcas in Aalten en staat de dag in het teken van de wederopbouw. In opdracht van de gemeente Aalten heeft Gewoon Groen een aantrekkelijk programma samengesteld in de sfeer van de jaren ’50.

Stap in het verleden en de toekomst

Onder de overkapping van Dorcas staat de SRV-wagen van het Gelders Genootschap. Hier worden bezoekers welkom geheten door Gewoon Groen en zetten bezoekers een stap terug in de tijd. Hoe zag de wederopbouwperiode in de Achterhoek er uit en voor welke uitdagingen stond men toen? Vervolgens reist men naar de toekomst en komen bezoekers in een donkere escaperoom waar zij puzzels oplossen.


Op de foto met oude solex of Daf

Buiten, op het scherm van de SRV-wagen wordt een film van Aalten uit de jaren ’50 getoond en kunnen bezoekers onder het genot van een kopje koffie met elkaar in gesprek of een ouderwets spelletje spelen. Uit de radio klinkt muziek uit de jaren ’50. Op het terrein staan solexen en een Daf waarmee mensen op de foto kunnen.

Winactie #wederopbouwaalten

Gewoon Groen daagt bezoekers uit om op 9 september een originele foto met het thema wederopbouw te maken en deze te posten op Twitter, Facebook of Instagram met vermelding van #wederopbouwaalten. De foto kan men maken op de solex, bij de Daf, in de wederopbouwhoek of iets geheel anders. 

De meest creatieve foto wint een moderne radio in jaren ’50-look. De radio werkt via Bluetooth of met een usb-stick. Maandag 13 september maakt Gewoon Groen de winnaar bekend via de website en social media.

Bonte verzameling jaren ’50 spullen

Gewoon Groen heeft diverse spullen uit de jaren ’50 verzameld bij Dorcas en de diverse kringloopwinkels in de omgeving. Deze krijgen op 9 september een mooie plek in de wederopbouwhoek in Dorcas. Vanaf 10 september zijn deze spullen te koop bij Dorcas, het geld gaat naar het goede doel.

Vrijwilligers in het zonnetje

Na afloop van deze dag worden de vrijwilligers van Dorcas in het zonnetje gezet met een afsluitende borrel met hapjes, drankjes en gezelschapsspelletjes. Dorcas beschikt over heel veel vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor de goede zaak. Zij hebben de afgelopen coronaperiode gezelschap en gezelligheid gemist en sluiten deze bijzondere dag gezamenlijk af, op gepaste afstand en in de open lucht.

  

Totaal programma

Meer informatie over het project  ‘Een nieuwe tijd’ en het totale programma van de gemeente Aalten staat op de website https://nieuwetijdachterhoek.nl/

Flyer

Gemeente Aalten heeft een flyer van deze dag laten maken.

Populaire posts

Afbeelding

Terugblik 2022